Muammer Çelik

Yanlışları ile doğruları ile bir fani :-)

Muammer Çelik

Yanlışları ile doğruları ile bir fani :-)

Antalya, 09 Mart 2000

Kadınlar Günü

Dün gördüm dünya kadınlar günü imiş. Her yerde bir hareketlilik vardı… 
Başbakanımız bile kadınlara karanfiller verdi.
Bu ince davranışları düşündüm… Düşündüm deeeeee….
Sonra kadınlar günü kutlayan hanımlara baktım TV de… Figüran olarak eğlenceye davet edilen ve eğlenen işçi kadınlarımızı gördüm. Samimi, sevecen, doğal ve çaresizlik denizindeler… Birde sırtı kalınlıklarını önplana getirerek kadınları nasıl düşündüklerini göstermeye çalışan, önemli bürokratik makamları ve bir yerleri ziyaret eden sosyal önemi ve sosyal konumu yüksekte görülen kadınları gördüm….
Ve hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşündüm. Sadece belirli grupların kişilerin kendilerini tatmin ettikleri, bir şeyler yaparmış göründükleri ve hiç bir kadına bir kazanım getirmeyen bir kadınlar günü kutladılar işte…
Acaba ezilen kadınlar için ne öneriler getiriyor bu kutlamalardaki kadın kuruluşları veya devlet kuruluşları, şov haline getirdikleri kadınlar gününü kutlarlarken? Deprem bölgelerinde acı çeken kadınlara yönelik hangi önerileri getirdiler? Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Marara, Akdeniz bölgelerindeki köylerdeki kadının durumunu iyileştirmeye, ilerideki kadın adayı miniklerin geleceklerinin iyi planlanması için ne öneriler getirdi bu ŞOWSEVER kuruluşlar? Dikkat edin, ne çözümler getirdiler demiyorum, ne çeşit ÖNERİLER getiriyorlar diyorum.
O kuruluşlarda acı çeken kadın çok azdır da ondan. Acı çekmeyen, dertlerden ne bilirki acı çekenin halini…
Hangi parfümü alayım diye düşünen, acaba köpeğimin bakımını en iyi nasıl  yapabilirim diye düşünen, ayda bir yeni kıyafetler almak için  mağazalarda koşturmaya çalışan kadın hakları savunucularımız acaba  Erzurum’un, Kars’ın, Hakkari’nin, Muğla’nın, Edirne’nin, Trabzon’un Rize’nin köylerinde soğukta yarı çamur içinde su çekmekte olan kadına  ulaşacak yolları biliyorlar mıdır / arıyorları mıdır?
Keşke kadınımız için birşeyler yapılabilse. Köydeki, şehirdeki, gecekondudaki, villadaki kadın mutsuz genelde… kadınlarımız mutsuz. Kadınlarımız mutsuz da erkekler sanki pek mi mutlular ki?
Mutluluğu, sorunların çözümü için kadınlar veya erkekler günü gibi medyatik ve bir çözüm getirmeyen günlerle avunmakla değil de ciddi ciddi biribirimizi anlayabileceğimiz, dinleyebileceğimiz, kabullenebileceğimiz çözümler bulabilmeliyiz.
———————
Muammer Çelik
Perşembe, 09 Mart 2000 / 10:17