Muammer Çelik

Yanlışları ile doğruları ile bir fani :-)

Muammer Çelik

Yanlışları ile doğruları ile bir fani :-)

İstanbul, 19 Ocak 2016

Aç hayvanlar için neler yapılabilir…

İnsanlar için kurulmuş pek çok vakıf ve dernek var ve bunlar çok güzel hizmetler veriyorlar. Hepsine büyük saygı duyuyorum.
Ama bu olay hayvanlar için böyle değil. Hayvanlar için kurulan dernekler birkaç istisnası mutlaka vardır ama çoğunluğu biraz hobi derneği görünümündeler.
HAYVANLARLA İLGİLİ DERNEKLERİ VE BELEDİYELERİ HAREKETE GEÇİRMEYE ÇALIŞMAK GEREK…
Oluşturulacak bir platform ile belediyeler ve dernekler nezdinde girişimde bulunulmalı.
Bunun için bulunulan her yer, her il, her ilçe, her belde çalışma alanı olabilir.
Önce bir plan hazırlanmalı.
Sonra kedilere, köpeklere, kuşlara ve orman hayvanlarına yönelik projeler yapılmalı.
Özellikle kış aylarında sokaktaki kediler ve köpekler açlık ve barınma sorunları çekerler.
Kuşların da besin sorunları var.
Orman hayvanlarının da besin sorunları var.
ÜLKEMİZDE HER GÜN BİNLERCE TON YEMEK ARTIĞI ÇÖPE ATILIYOR. Tüm restoranlarda bilinç oluşturularak yemek artıkları toplanabilir. Toplama esnasında yemekler. 1. Etliler, 2. Sebzeliler, 3. Hamur mamülleri, 4. Karışık olanlar olmak üzere 4 ayrı kaba ayrılır.
Akşamları belediye ve dernekler yardımı ile iyi niyetli restoran sahiplerinin ayırmış oldukları yemek atıkları toplanır.
Sonra dağıtım başlar. İyi niyetli halkımız içerisinde her mahallede yiyeceklerin konulabileceği yerleri gösterecek pek çok güzel insan vardır. Belediyelerin imkanları ile bu  yiyecekler kedi ve köpeklere dağıtılır.
Kış günlerinde kuşlar da açlık çekerler.. Unlu mamuller ve sebzeli mamuller de kuşların ulaşabileceği yerlere taşınır.
Ayrıca yerleşim birimleri yakınlarındaki ormanlık veya kırsal alanda yaşayan ve kışın açlık çeken pek çok hayvan var. Bu yemek artıklarından onlara da bir pay ayrılır.….
Ayrıca her il ve ilçede belediyelerin gücü ölçüsünde küçük plastik kulübeler hazırlanıp kış aylarında belirli yerlere konur. Kedi ve köpekler dondurucu gecelerde bu küçük kulübelere sığınabilirler… Soğuklar geçince görüntü kirliliği olmaması için toparlanabilir.
YANİİİİİİİ ben de bir iyilik yapmak istiyorum diyenler için ihtiyacını söyleyemeyen, mahcubiyetten değil de, korkudan dolayı insanlardan uzakta kalan hayvan dostlarımıza el uzatmak için bir adım atılabilir… KİMSEDEN MADDİ BİR TALEPTE BULUNULMAZ… SADECE ZAMAN VE ÇABA TALEP EDİLİR… Var olan imkanları değerlendirip çaresizlere çare olunabilir….
Bu adımların her hangi bir siyasi eğilim ve tercihi olmamalı ama her türli siyasi eğilimden yardım talep edilmeli… Ayrıca her siyasi eğilim kendisine yakın belediyeler ve kuruluşları ikna edip yardım kervanını büyütebilir…

Herkese kendi hayat felsefesine göre huzurlu bir ömür diliyorum…
Saygılar, Selamlar
Muammer Çelik
İstanbul, 19 Ocak 2016